bilder

Ännu fler bilder från Johan! I love theeem :D

Fotograf: Johan Margulis
Smink/Hår: Sara Lindén
Modell: Jag







Lyckad dag!

Igår var en väldigt rolig och lyckad dag!
Den började med att jag träffade upp en makeupartist (Sara Lindén)och en fotograf (Johan Margulis) för att göra en fotosession hemma hos mig. Med mig som modell alltså. Inte varje dag men kul !
Jag hade en idé kring outfit, hår och smink och Sara fixade håret och sminket jättecoolt, speciellt håret blev helt amazing :D

Här är några bilder som jag sett i Johans blogg än så länge, vad fina de blev! Han är grym på att redigera de annorlunda men ändå snyggt... Hehe, får man tycka att man ser cool ut också? ;D




Den slutade inte riktigt där, utan sen kom en kille jag raggat upp (på modellbilder.se alltså ;)) förbi och han skulle modella såklart. Han var skittrevlig och rolig och JAG fick superbra bilder, som jag nu sitter och pillar med i datorn! Ibland bara har jag bra dagar!!!

rosa

Gjorde klart en till bild på Alicia från vår plåtning, vad nöjd jag blev..

calories

Jag räknade nogrannt ut en rolig sak. Såhär äter man en frukost på nästan 800 kalorier. En liten skål yogurt med 2% fetthalt vaniljsmak (lättsockrad) och lite fiberhavregryn och solroskärnor i + två skivor (en fralla) frökusar med smör och light-ost. Och en latte.

Jag åt det som frukost och lunch idag. Brödet blev lunchen alltså. Jag ska äta någon slags sallad till middag tror jag, med kikärtor och stekt zucchini och champinjoner + kycklingfilé.

Jag tog ju prover förut som visade att jag har låg ämnesomsättning, pga att min sköldkörtel producerar för lite hormon. Så man blir trött, låg energi, frusen och bränner även mindre kalorier. Alla sympton är ganska jobbiga. Jag ska tillbaka för att kanske få nån slags medicin mot det. Men det är inte helt riskfritt att käka sån medicin... hmmm.

Hursomhelst, om man bara ser till vikt-biten så är det lite kasst att man måste äta max 1700 kcal per dag men ändå känna sig "plufsig" it sucks :P Jag har aldrig någon energi att röra på mig heller, tar jag en promenad så kommer jag hem och är helt svimfärdig. Buhu, jaja, sen kommer sommaren iaf.
 

yummy

Idag har jag ätit jättegod....... MAT. Livets njutning...

1/6 vispgrädde
5/6 mjölk och vatten
lite grönsaksbuljong
lite mer kycklingbuljong
svartpeppar, basilika, chili
1/2 dl pressad apelsinsaft
tomatpuré hur mycket/lite man vill
1 tsk majsmjöl , rör ner nogrannt
- koka svagt ett tag -
ha i mer vatten/salt/anything om det behövs
- blanda i stekta champinjoner, zucchini, schalottenlök  på slutet

- Servera med fullkornsbulgur och stekta kycklingfiléer

Mmmmm en av mina favoriträtter som jag gör ibland.. Inte så onyttigt heller pga kycklingfiléerna och alla grönsaker och fullkornsbulgur om man har det till..  Apelsinen är det som gör allt så mmm smaskens. Om nån läser detta så gör denna maträtt.

Jag har ont i ryggen, skulderbladen, gör svinont. Har haft ont /värk hela dagen. Var ute på en kall promenad. Försöker planera fotoprojekt.


dagens recept: tonfiskrullar

För att vara lite matnördig så ska jag skriva ner vad jag lagade för nyttig middag till mig och Alex. Tonfisk igen :)
Det blev väldigt gott och garanterat nyttigt! Kom och haka på den smala vägen, haha..

tonfisk i vatten (finfördelad)
tomatpuré (ska bli lagom rött)
1/4 creme fraiche 34%
3/4 Kesella 1%
massa chili (torkad chili som man smular sönder)
lite paprikapulver
örtsalt
svartpeppar
tomat skuren i små små bitar

Sen blandar man runt allt tillsammans i en skål och lägger sedan på ett tunnbröd  (kolla efter det med så lite kolhydrater som möjligt och så mkt fibrer som möjligt) och har på hackad rödlök och lite riven mager ost... Och rullar ihop såklart :D


get in shape

Nu ska det bli en vecka med tonfisk för att komma i form :-) Trött på att förföras av Alex usla diet, haha. Med mängder av cola, bröd, godis, nudlar, snabbmat osv.... Nej nu ska jag bara lyssna på mitt eget huvud!

Tonfisk kan man varira i oändlighet känns det som och det är gott men framför allt supernyttigt. 100 g tonfisk (i vatten) innehåller 110 kalorier och mest protein!

Idag ska jag nog göra tonfiskbiffar, man blandar tonfisk med ett ägg, salt och peppar sen steker man det i typ en tesked rapsolja. Sen kan man göra en tomatsås med krossade tomater och olika kryddor och linser tex. Eller olika grönsaker i. Whatever, kalorisnålt och ganska gott!

Ny kamera:)

Igår sålde jag min kamera (d80) och idag köpte jag en nyyyy! (begagnad...:)) en D90! Skillnade jag LÄNGTAT efter är bättre iso-egenskaper, alltså mindre brus på högre iso-tal... Så att man kan få lite snyggare bilder inomhus. Dessutom kan den FILMA :D Jag har test-filmat och kvalitén blir helt kanon enligt mig, wiie.
Jag testade att fota iso 1250, blev VÄLDIGT GODKÄNT :D


Så nu vill jag såklart använda den så snart som bara möjligt, någon som behöver en fotograf? :D


topplistan:)

Gud vad jag fryser hela tiden, tårna är faktiskt åt det blåa hållet, obehagligt. Jag vill ha dom ett antal år till. Off topic men riktigt viktigt ;)

Så roligt, förut låg denna session etta på mode-topplistan på modellbilder.se Nu ligger den fyra på topplistan upp till en månad :) Hoppas den kommer klättra där mot toppen :D Dom bilderna blev så himla fina... finns massa andra fast dom har jag inte lagt upp.

Modell: Alicia R
Fotograf: Jag



Frågan är, vad och vem ska jag fota härnäst, som ambitiösa porträtt/mode-bilder eller whatever. Jag skulle vilja fota i snö, omkring snö. Snö är en väldigt bra ljusspridare, som en stor softbox nästan.

Varför sverige är livsfarligt

Okej... Idag har varit världens kallaste och jävligaste dag. Det började med att jag tog mig iväg för att äntligen hämta min mic, men dom har skickat det till postens företags-ställe som ligger i ett industriområde, så det är lite krångligt. Man tar iaf en buss. Så jag tänkte, jag åker en snabbis till stan och ska sen ta bussen från spånga eftersom den bara går därifrån, till detta jäkla postställe.

Bussen kommer inte på över en halvtimme, det är svinkallt och jag har tappat känseln i mina tår (sneakers... ) och händer. Jag tar bussen och går av (tänkte att jag kan åtminstone sitta och värma mig där sen, tills jag ska ta bussen hem) går vägen till posten... men dom har STÄNGT! FÖR DET ÄR TYDLIGEN HELGDAG! Jag börjar skrika och sparka på allt jag kan sparka på och blir helt galen och vet att nästa buss inte kommer på en halvtimme och det finns ingenstans att värma sig.

 Jag går hela vägen tillbaka till spånga station och jag har tappat känseln helt i fötterna, händerna, nedre delen av ansiktet och även hela benen. När jag är i spånga tar jag första bästa buss för att få lite värme, tar skitlångt tid innan jag tinar upp. Jag trodde jag skulle få amputera hela jävla skiten. Den går till brommaplan, måste åka till brommaplan, ta tunnelbanan till fridhemsplan och sen till hjulsta och sen GÅÅÅÅ HEEEM i den här j*vla kylan!!!!!!!

Har varit hemma länge nu, har ätit, druckit massa varmt, tagit på mig halsduk, kofta, dun-tofflor... Mina fötter är fortfarande isbitar, så kanske måste jag amputera dom ändå!!! Lovar att det strök med en jäkla massa hemlösa idag!!!

MIN SUMMA AV KARDEMUMMAN ÄR ATT JAG LEVER INTE ETT ÅR TILL I DET HÄR JÄVLA ONATURLIGT KALLA LANDET SOM MINA IDIOTISKA FÖRFÄDER VANDRADE UPP TILL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Updates

Det var ett tag sedan nu som jag skrev här nu, men har bestämt mig för att "återuppta" denna blogg, det är ändå ganska kul att skriva lite och visa bilder osv... Nu har jag så tråkigt också eftersom skolan inte är igång igen förrän typ 17 Januari och jag ännu inte har ett extra/deltids jobb.

JAG VILL HA RETUSCH-JOBB JU...

Iaf, nyår var mysigt, firades med Alex hemma, jag lagade världens godaste men ganska krångliga, tidskrävande maträtt och det blev det godaste någonsin!!!  Och jag gjorde hemmagjord chokladmousse och goda (svaga) jordgubbsdrinkar också. Vi kollade på standup och ztv hela natten och var kärleksfulla och bråkade ingenting (nästan...)
 Jag vill nästan starta en mat-blogg, jag är grym i köket, vilken mat jag än gör. Jag är jättebra på att freestyla också! Tar nästan alltid bara lite inspiration från maträtter eller recept och sen gör jag efter mina egna utsökta smaklökar! :D



 Vi bråkar, vi skriker, vi gör förmodligen grannarna både trötta och rädda. Men han är min älskling, jag glömmer bort det ungefär 10 gånger varje dag, men kommer alltid på det igen. Min självsfrände!




So long, dont drink and drive!

Random thoughts

Tankar, poetiska och patetiska texter. Nytt, gammalt, samlar lite här. Random thoughts, random me. :)

RSS 2.0